Kırmızı Ruj Sürme Rehberi

Uzun uğraşlar sonucu yüzünüze ve ten renginize en çok yakışan kırmızı ruju buldunuz, şimdi de onu doğru sürmeyi öğrenme zamanı! Maalesef kırmızı ruj kullanımı öyle herhangi bir ruj alıp gelişigüzel dudaklarınıza sürmekle olmuyor; dört dörtlük görünümlü, dikkat çekici kırmızı dudaklar için birazcık daha uğraşmanız gerekecek. Endişelenmeyin, sonuç elbette ki uğraşlarınıza değecek. En etkili yöntemler ve bilinmeyen tüyolar eşliğinde kapsamlı kırmızı ruj sürme teknikleri karşınızda. Mükemmel kırmızı ruj nasıl sürülür, öğrenelim.

Kırmızı Ruj Nasıl Sürülür?

Kırmızı Ruj Nasıl Sürülür

Adım 1: Dudaklarınızı temizleyin.

Heyecanlanmanız ve hemen kırmızı rujunuzu sürmek istemeniz çok normal, ancak kırmızı rujunuzun uzun süre kalıcı kalması için öncesinde küçük bir hazırlık yapmanız gerekecek. Yumuşak bir diş fırçası kullanarak dudaklarınızdaki kuru ve ölü deriyi temizleyin, ardından da nemlendirmek için dudaklarınıza mat bir nemlendirici ruj sürün.

Kırmızı Ruj Nasıl Sürülür

Adım 2: Baz atın.

Likit bir fondöten kullanarak dudaklarınızı matlaştırın. Fondöteni olabildiğince ince bir katman halinde tutmaya çalışın; aksi halde dudak çatlaklarında fondöten izleri kalabilir. Fazla gelebilecek fondöten için dudaklarınızı bir peçeteye dokundurabilirsiniz. Kırmızı ruj nasıl sürülür sorusunun cevabı bu küçük hilede saklı.

Kırmızı Ruj Nasıl Sürülür

Adım 3: Dudak kalemi ile dudak hatlarınızı belirginleştirin.

Burada önemli olan seçmiş olduğunuz kırmızı ruj tonu ile aynı tonda bir dudak kalemi tercih etmeniz. Dudak çerçevenize uygulayacağınız dudak kalemini sürerken tek seferde uzun bir çizgi oluşturmaya çalışmak yerine kısa kısa, ince ince çizgiler atın ki bütünlük sağlayacak bir görüntü oluşsun.

Kırmızı Ruj Nasıl Sürülür

Adım 4: Dudak fırçası kullanarak rujunuzu uygulayın.

Kırmızı ruj nasıl sürülür diye merak ediyorsanız söyleyelim: Dudak fırçasıyla! Ufak parçalar halinde uygulayacağınız kırmızı rujunuzu dudak fırçası ile sürdüğünüz takdirde rengin ulaşmadığı nokta bırakmamış olursunuz ve çok daha mat, pürüzsüz bir görünüme kavuşursunuz.

Kırmızı Ruj Nasıl Sürülür

Adım 5: Pudra ile sabitleyin.

Açılı bir fondöten fırçası yardımıyla dudaklarınızın üzerine sıkıştırılmış pudra uygulayın. Bu işlem kırmızı rujun çok daha uzun süre dudaklarınızda kalıcı olmasını sağlayacaktır. Makyaj uzmanları özellikle talk pudrasının bu işlem için ideal olduğunu belirtiyor. Ve hazırsınız!

Kırmızı Ruj Hangi Tene Yakışır?

Kırmızı ruj nasıl sürülür konusunu açıklığa kavuşturduğumuza göre sıra biraz da işin inceliklerini anlatmaya geldi. Kırmızı ruj tabii ki her tenden kadın için iddialı ve çarpıcı makyajın en kilit parçası, ancak bazı ten renklerini bambaşka bir hava kattığı da aşikar. Özellikle beyaz tenle mükemmel bir uyum yakalayan kırmızı ruj, sarışın kadınların vazgeçilmez makyaj malzemesi oluyor.

Kırmızı Ruj Nasıl Kullanılır?

Kırmızı ruj kullanmak istediğiniz bir makyajda kullandığınız diğer malzemelerde dikkatli olmanız lazım. İddialı bir görünüm oluşturan kırmızı ruj, ağır bir göz makyajını kaldırmaz. Bu nedenle de göz makyajı tercihinizi siyah gibi sert ve ağır renklerden yapmak yerine toprak tonları gibi natürel farları kullanmayı deneyebilirsiniz. Bununla birlikte allık seçiminiz de bir diğer önemli faktör; zira kırmızı ruj sürdükten sonra şeker pembesi tonlarında bir allık tercih etmeniz palyaço benzeri bir görüntüye yol açmanıza neden olabilir. Siz en iyisi kırmızı ruj kullandığınız bir makyajda şeftali tonlarında allık ile yetinmeye bakın.